Antioxidanty v chlorelle a ječmeni - bojovníci proti civilizačním chorobám

15.11.2012

LISTOPADOVÝ ZELENÝ POZDRAV

Milí přátelé zelených potravin,

dnešní zelený pozdrav bych ráda zahájila pro mě novou informací, kterou zjistila moje "zvídavá" partnerka. Dočetla se totiž, že na přístroji, který pravidelně využíváme pro měření antioxidantů v našem těle, je možné změřit také antioxidační hodnotu jednotlivých potravin. Příklad popisoval diametrální rozdíl mezi rajčetem ze supermarketu a ze zahrádky. Nicméně Radka "nelenila" a nechala změřit naše zelené potraviny. A jak myslíte, že dopadly?
Nebudu Vás napínat - Řase bylo naměřeno 88000 jednotek, ječmeni 68000.
(Připomínám, že vše, co je nad 50000, je vynikající. Takže chcete-li mít ochráněny Vaše buňky před všudypřítomnými volnými radikály, není opravdu nic jednoduššího a jistějšího než jíst i nadále naše zelené potraviny :-) )

A u antioxidantů ještě chvilku zůstanu. Připadá mi totiž, že se o nich hodně mluví, ale většina z nás přesně neví, zda jsou to ti hodní nebo zlí a proč bychom je vlastně měli tělu doplňovat...

Už v úvodu jsem naznačila, že chrání naše buňky. Co nám tedy zaručí jejich dostatečná hladina?
- Naše buňky pomaleji stárnou
- Tělo se nevyčerpává obranou před přesilou volných radikálů, a tak se dokáže lépe vypořádat s různými nachlazeními či virózami
- a v neposlední řadě je zabráněno řetězovým reakcím na buněčné úrovni, a tak je mnohem nižší pravděpodobnost civilizačních chorob, což je vynikající prevence např. onkologických onemocnění.
I kdyby to byl jen 1 z těchto bodů, stálo by za to si hladinu antioxidantů hlídat!

A nezapomeňte se zamyslet také nad tím, zda nemáte zvýšenou spotřebu. Geny - individuální rozdíly ve schopnosti těla absorbovat karotenoidy; váš životní styl: míra stresu, kouření, sluneční záření, znečištění prostředí, spánek, sport; strava: maso, alkohol, cukry a další kyselinotvorné látky; nedostatečný pitný režim, ale také pravidelné podávání sportovních výkonů - to vše, jsou faktory, které výši antioxidantů v těle ovlivňují...

A jako obvykle, připojuji opět zelenou zkušenost (je to radost, když s námi zelené potraviny jedí i naši nejbližší a ještě se o své zkušenosti takhle krásně podělí :-) ) - Marti, díky za přeposlání:

Martino posílám ti zkušenost s ječmenem,: v úterý jsem byla u lékaře s tou nohou, kde mám ostruhy, už jsem nemohla skoro chodit a měla jsem strach, aby to nebyly žíly. Mimo jiné mi p.doktorka dala injekci proti bolesti, než jsem dojela domů tak jsem se celá osypala - mohla jsem se udrbat, hlavně na rukou. Protože jsem neměla doma nic na alergii, tak jsem si dala lžičku a půl ječmene do šejkru a vypila ho, ruce jsem pomazala trochou ječmene. Skoro okamžitě se svědění zmenšilo a asi do hodiny byl pokoj. Alergie úplně zmizela, a to se mi předtím i špatně dýchalo, dost jsem se bála.Tak ti díky, fakt to funguje. Ahoj máma

Přeji Vám krásné nadcházející dny, abyste si skutečně užili advent a předvánoční přípravy a nesklouzlo to ve "Vánoční omyl", o němž nám tam krásně píše majitel naší společnosti Václav Rathouský v jedné ze svých knih.

Děkuji Vám za pozornost a těším se napísanou opět za měsíc.

Marcela

V případě zájmu o kvalitní a čerstvé produkty si můžete bezplatně zřídit přístup do klientské sekce a objednávkového systému, který Vás k ničemu nezavazuje, nebo nás kontaktujte.
Rádi Vám zodpovíme Vaše dotazy a vyřídíme Vaši objednávku :-)