Je potřeba jíst zelené potraviny v létě?
Často se setkávám s názorem, že v létě zelené potraviny nejsou potřeba, protože jíme více ovoce a zeleniny. Je tomu ale opravdu tak? Ač sama také v létě jím hodně ovoce a zeleniny a mé chuťové buňky si to maximálně užívají, osobně své zdraví raději podporuji i ječmenem a chlorellou...
Podtrženo,
sečteno - zelené potraviny vnímám jako jednoduše žitelné a cenově dostupné
pojištění svého zdraví a jestli je nutné konzumovat je i létě, to nevím, ale rozhodně mi to přijde výhodné a rozumné :-)
A protože se jistě blíží horké dny, tak raději připomínám, abyste si zkontrolovali, jak skladujete
popř. převážíte zelené potraviny. Nezapomeňte, že aby byla zachována jejich
živost a enzymy, nesmí být v teplotě vyšší než 30 stupňů!
A ještě bych se s Vámi ráda podělila o
jeden recept, který se ke mě dostal a přijde mi jednoduše geniální (tak jako
naše zelené potraviny :-) )
Víte, jak
jednoduše očistit ovoce od chemikálií?
Naplňte dřez
vodou, přidejte šálek octa a ovoce a zamíchejte. Nechte stát 10 minut. Voda
bude špinavá a ovoce se bude jiskřit, bude bez vosku nebo špinavého filmu. Je
to dobré také pro bobule, neboť nebudou plesnivět. Když to uděláte s jahodami,
tak vám prý vydrží týdny (to jsem ale neměla možnost zkusit, protože je vždy sníme dřív :-) )
Mějte se krásně, užívejte si léto a dovolené a hlavně buďte fit a zdraví
Marcela
V případě zájmu o kvalitní a čerstvé produkty si můžete bezplatně zřídit přístup do klientské sekce a objednávkového systému, který Vás k ničemu nezavazuje.
Nebo nás můžete kontaktovat.
Rádi vyřídíme Vaši objednávku a zodpovíme Vaše dotazy :-)