Ječmen a chlorella - zdravá zelenina, která je účinnou prevencí

08.10.2014

ŘÍJNOVÝ ZELENÝ POZDRAV

Milí přátelé zelených potravin,

jistě se již nemůžete dočkat říjnového zeleného pozdravu, abyste zjistili odpověď na otázku "Na jak velké ploše vyroste ječmen, ze kterého vznikne 1 denní dávka ječmene" :-)
Už vás tedy nebudu déle napínat a tuto informaci napíši hned v úvodu. Je potřeba osít plochu 1 m2, počkat až rostlinky dorostou do 20 cm, pak je sklidit, opláchnout a vylisovat. Takže pokud někdo z Vás uvažoval, že by si ječmen pěstoval, nyní ví, do čeho by šel. Ještěže pan Hagiwara vymyslel, jak ječmen zpracovat na zelený prášek, který jen snadno rozmícháme s vodou.
A to si představte, že se mi občas stane, že si někdo ze zelených potravin vybere pouze chlorellu, protože míchat ječmen je příliš složité. Zajímavé je, že tomu samému člověku nedělá žádný problém uvařit si kafe. Jeho příprava je přitom ještě složitější - vodu je potřeba uvařit, kromě kávového prášku si přidat ještě cukr a mléko. No a vzniklý nápoj člověka překyselí a jeho zdraví příliš neprospěje. Je ale moooc dobrý... Mohla bych vyprávět, sama si na kafču ráda pochutnávám. Protože ale vím, že bych to příliš neměla přehánět, dám si pak pro jistotu vždycky hrstku chlorelly, abych srovnala PH a svědomí :-)

A u kterého tématu se zastavím dnes? Nebude to nic nového, půjde opět o prevenci, ikdyž dnes trochu jinak...

Inspiroval mě fakt, že ač je letos na začátek podzimu myslím moc hezké počasí, lidé v mém okolí začínají nějak hodně marodit, a tak zaznamenávám větší zájem o naše zelené potraviny. Někteří si ale bohužel myslí, že fungují stejně jako léky tj. že okamžitě pomohou od toho, co je právě trápí - ať už je to rýma, viróza či bolest čehokoliv. To by ale bylo pouhé vyřešení následku, nikoliv příčiny problému. Proto chci opět vysvětlit, že zelené potraviny jsou "pouze" zdravou zeleninou, která posílí naší vlastní imunitu natolik, že si dokáže s případnými zdravotními problémy poradit rychleji a lépe. Tím, že začneme konzumovat zelené potraviny, nepřestanou existovat bakterie a viry okolo nás, ale pokud na nás zaútočí, budeme s nimi bojovat "z kopce". Uzdravení bude snazší a rychlejší a dáme-li tělu prostor a klidový režim, většinu nemocí zvládneme bez lékařů a hlavně bez antibiotik. A to myslím stojí za to! A proto je rozumné zařadit zelené potraviny do jídelníčku dlouho před tím, než nám něco je...

A ani dnes nemůže chybět "zelená zkušenost", která opět dokazuje komplexnost našich zelených potravin - Evčo, Renátko, díky za její poslání:

"Posílám zkušenost své kamarádky Veroniky

Veronice byla v těhotenství diagnostikována nemoc zvaná trombocytopenie, což je jednoduše řečeno špatná srážlivost krve. V průběhu těhotenství se dostala až na tak kritickou hranici počtu trombocitů, při níž akutně hrozilo vnitřní krvácení např. i při běžném pádu. A před sebou měla POROD. Dále byla v podezření na těhotenskou cukrovku.

Verča byla hospitalizována 14 dní v nemocnici a neúspěšně léčena kortikoidy. Po cca 1/3 těhotenství jsme nasadily ječmen v dávkování 2 x 2 lžičky. Chlorella jí nedělala dobře.

Výsledek: cukrovka se nekonala, trombocytopenie byla stabilizována.

Jak říká Verča: "Nevím, jestli mi více pomohlo ukončení těhotenství (porodem krásného syna) a tím hormonální stabilizace nebo pití ječmene". ...protože neznáme scénář bez ječmene... Veronika ale vnímá a cítí, že náš zelený nápoj může za to, že je fit minimálně mnohem dříve, než by byla bez něj. A vůbec, je fit a je jí dobře. Krev je v pořádku. A o to tady šlo především."

A to je pro dnešek vše.

Děkuji za pozornornost a těším se napísanou opět za měsíc,
Marcela

V případě zájmu o kvalitní a čerstvé produkty můžete využít náš více než eshop!

Pro další články klikněte zde nebo si najděte téma, které Vás zajímá:

Chcete-li bližší informace, kontaktujte nás...