Zásadotvornost zelených potravin

30.03.2022
Zásadotvornost zelených potravin
Zásadotvornost zelených potravin
Dnes se budu věnovat tématuzásadotvornosti ječmene a chlorelly GW. 


Pravidelní čtenáři už vědí, že mám ráda jednoduchost a praktičnost. Nejinak je tomu i v případě tohoto tématu. Když se totiž zamyslíme, udržení správného pH v organismu dokáže "zázraky". Přesto je většina populace překyselená, což vyvolává řadu nepříjemných projevů a civilizačních nemocí. "Normální přístup" je pak zajít do lékárny nebo k lékaři a potlačit symptomy. Předepsané léky většinou způsobí ještě větší překyselení :-(

Přitom by stačilo méně se stresovat, nervovat a přetěžovat a přejít na zásaditou stravu (nebo alespoň doplnit zásadotvorné potraviny. Pokud nevíte jaké - o nějakých bych věděla :-) ).

Nevěříte? Pak se mnou zamyslete nad důsledky překyselení organizmu!

Pokud je v organismu nadbytek kyselin, které už ledviny nestíhají vyloučit:

- buď se ukládají v organismu a tím vzniká zubní kámen, arterioskleróza, artrosa, dna, či např. žlučové, ledvinové a močové kameny

- nebo se je snaží tělo vyloučit jinými cestami, což má za následek např. akné, pocení nohou, zubní plak, zhnisané mandle, ekzémy, záněty kůže, atopické ekzémy, alergie, lupénku, svědění kůže či hemoroidy

- nebo využije na neutralizaci minerální látky, které mu pak ale chybí, a může vzniknout zubní kaz, paradontóza, osteoporóza, křečové žíly, potíže s plotýnkami, tříselná kýla, vypadávání vlasů, vrásky, deformace nehtů...

Veškeré bakterie, viry a plísně navíc potřebují ke svému životu a množení kyselé prostředí. Když je o něj připravíme, nebude se jim tolik dařit!

V kyselém prostředí se také nespalují tuky. Takže máte-li problém s nadváhou, cvičíte a přesto nemůžete zhubnout, zkuste se odkyselit!

Hovoří se také o tom, že nejvyšší stupeň překyselení je rakovina. Proto považuji za velmi rozumné, mít pH v organismu pod kontrolou...

A výborná zpráva na závěr - proces překyselení organismu je vratný. Takže pokud si srovnáme pH, řada výše uvedených neduhů "sama" odezní. A že zelené potraviny odkyselit UMÍ, nemusím asi zdůrazňovat... Zkrátka - stačí si zapamatovat, že zásaditost je synonymem zdraví!

O to víc mě šokovalo, když mi kamarádka, která pravidelně konzumuje ječmena a chlorellu, vyprávěla, že jí během těhotenství gynekolog v poradně zjistil, že je "příliš zásaditá" a rovnou proti tomu dostala injekci. Bohužel už si nepamatovala, o co přesně šlo. Pokud někdo máte nějaké informace k tomuto tématu, budu ráda, když mi je napíšete...

A jako důkaz tohoto tématu připojuji krátkou zelenou zkušenost - Katko, děkuji za její poslání:

"Katka N.- dávkování ZP: 2x denně ječmen, 3x7 chlorell
- zhruba po 1/2 roce se mi srovnalo pH a vyčistila pleť
- po roce mě přestala pálit žáha- nejsem nemocná
- zánět močových cest odezněl za 2 dny bez použití ATB"

Děkuji za pozornost a přeji, ať nejste kyselí :-)

Marcela

V případě zájmuo kvalitní a čerstvé produkty si můžete bezplatně zřídit přístup do klientské sekce a objednávkového systému, který Vás k ničemu nezavazuje.


Nebo nás můžete kontaktovat.
Rádi vyřídíme Vaši objednávku a zodpovíme Vaše dotazy :-)