Ohlédnutí za odbornou konferencí o zelených potravinách

16.05.2017

Milí přátelé zelených potravin,

minulý pozdrav jsem začínala zmínkou o výkyvech počasí. To jsem ale ještě netušila, že to je pouze začátek opravdu velmi náročného období, které je snad již konečně u konce! Květen už totiž vypadá typicky - relativně teplé počasí, spojené s májovými deštíky, které vždy krásně osvěží ovzduší a doslova vlévají optimismus do žil!

Pojďme tedy rovnou k dnešnímu hlavnímu tématu, kterým bude ohlédnutí za odbornou konferencí o zelených potravinách, které jsem se nedávno zúčastnila.

Nejprve na ní 2 vědci doslova "pitvali" ječmen a chlorellu. PharmDr. Karel Šmejkal, Ph.D. se zaměřil zejména na fenolické látky obsažené v zelených potravinách. Přiznám se, že ač se snažil problematiku předat laické veřejnosti, moc jsem mu nerozuměla. Každopádně jsem ale měla dobrý pocit, že mluví o samých tělu prospěšných látkách, které jsou v zelených potravinách zastoupené ve velkém množství. RNDr. Peter Kubatka, PhD. pak vědecky odpovídal na časté otázky jedlíků zelených potravin. Zaměřil se např. na růstový faktor, kvůli kterému se někteří lidé bojí, aby nepodporoval rakovinu. Tuto možnost na základě provedených vědeckých pokusů jednoznačně vyvrátil. Dále se zaměřil na využitelnost vitamínu B12 z chlorelly pro vegetariány a vegany, kterým tento vitamín v jídelníčku chybí. Chlorella se pro ně ukázala jako vynikající zdroj! A velmi zajímavá byla také studie o snížení radioaktivního rizika pro konzumenty chlorelly pyrenoidosy. Přednáška MDDr. Ivy Černé pak byla o zelených potravinách v celkovém obraze života na krásném obrazu skládání puzzle. Mluvila o změně života v rozměru zdraví, životní energie a celkové kondici a kvalitě! Závěrečné vystoupení patřilo spolumajiteli největšího distributora zelených potravin v ČR a Evropě, který je zároveň garantem kvality produktů této společnosti. Udělal nám srovnání produktů, které nalezneme na trhu (v lékárnách a zdravých výživách) a ukazoval, jaké mají množství chlorofylu, karotenoidů a jakou vykazují antioxidační aktivitu ve srovnání s jím garantovanými produkty. A věřte, že šlo o rozdíly nazanedbatelné! Přitom pouze SKUTEČNĚ ZELENÉ zelené potraviny přinášejí užitek, o kterém Vám již několik let píšu i já!

A na závěr připojuji tradiční zelenou zkušenost. Bude to vysvětlení k fotce, kterou mi zaslala kamarádka Pavla po lyžařském pobytu ve Francii s komentářem: " Na seznamku mi to prosím nevyvěšuj :-)". Byla si dobře vědoma, že bude velmi slunečné počasí, proto sebe i syna namazala opalovacím krémem. Bohužel ale vynechala oční okolí, neboť měli v plánu nosit lyžařské brýle. Na lanovce a u kiosku si je ale sundavali a výsledek si můžete prohlédnout sami:


Přiznám se, že můj první nápad při pohledu na tuto fotku byl, že to je nějak obráceně. Obyčejně si člověk spálí spíše nenamazaný obličej s výjimkou brýlí. Spálení bylo u syna doprovázeno i úžehem, ze kterého se ale velmi rychle dostal. A spálené části si oba chladili ječmenem a když se po týdnu vraceli z hor, nebylo už téměř nic poznat. Jejich kůže regenerovala hodně rychle. Vždyť oba již přes 7 let konzumují zelené potraviny...

Pro úplnost doplňuji, že tomuto tématu jsem se již podrobněji věnovala v pozdravu s názvem Sluneční záření kontrolované zelenými potravinami v roli dobrého sluhy

A to už je pro dnešek vše.

Užívejte si ve zdraví krásné dny a napísanou opět za měsíc,

Marcela

V případě zájmu o kvalitní a čerstvé produkty můžete využít náš více než eshop!

Chcete-li bližší informace, kontaktujte nás...

Pro další články klikněte zde nebo si níže najděte téma, které Vás zajímá: