Ječmen a chlorella vs. antidepresiva

Je známo, že podzimní ponuré počasí, nedostatek sluníčka a dlouhá tma jsou často příčinou depresí. Zaráží mě ale, kolik lidí je nuceno tuto situaci řešit antidepresivy :-(
Antidepresiva navíc jako každé jiné chemické léky (kromě
toho, že překyselují a zanášejí náš organismus), mají i celou řadu nežádoucích
vedlejších účinků. Namátkou vybírám - "ztráta libida, neschopnost dosažení
orgasmu, nevolnost (zpočátku, poté většinou vymizí), bolesti hlavy, apatie,
ztráta motivace, živé sny a noční můry". No nedostali byste z toho taky
depresi? :-)
A
jak do této problematiky zapadá ječmen a chlorella?
V prvé řadě dodávají tělu aminokyselinu tryptofan, která pomáhá tvorbě
serotoninu, jehož nedostatek deprese způsobuje. Je zde ale i širší souvislost.
Pokud jíme zelené potraviny dlouhodobě, máme lepší imunitu, nejsme často
nemocní a vyčerpaní, máme jednoduše prostor k radosti ze života, a k depresím
tak menší sklony. A velký vliv hraje také zásadotvornost zelených potravin. Díky
nim totiž nejsme "kyselí" a máme lepší náladu.
A i v případě, že někdo antidepresiva užívá, mohou zelené potraviny významně
pomoci při jejich postupném vysazování. V těchto případech ale doporučuji
odbornou konzultaci!
Na závěr moc přeji hodně důvodu k radosti jako účinnou prevenci proti depresím!
Marcela
V případě zájmu o kvalitní a čerstvé produkty si můžete bezplatně zřídit přístup do klientské sekce a objednávkového systému, který Vás k ničemu nezavazuje.
Nebo nás můžete kontaktovat.
Rádi vyřídíme Vaši objednávku a zodpovíme Vaše dotazy :-)