Ječmen a chlorella proti nachlazení a chřipce

08.10.2024
Ječmen a chlorella proti nachlazení
Ječmen a chlorella proti nachlazení
Často dostávám otázky týkající se zvýšení dávkování zelených potravin v době nástupu nachlazení či chřipky. Rozhodla jsem se proto tomuto tématu pověnovat podrobněji...

Skutečně je možné nemoc tímto způsobem "přeprat", je ale potřeba udělat to hned v začátku. A dát tělu prostor k uzdravení tím, že budeme odpočívat. Pokud se "cpeme zeleným" a tělo dál zatěžujeme běžnými činnostmi či dokonce sportem, pak to bohužel nefunguje.

A ještě je potřeba si uvědomit, že zelené potraviny nefungují jako "léky" tj. že okamžitě pomohou od toho, co nás právě trápí. To by bylo pouhé vyřešení následku, nikoliv příčiny problému. Jsou "pouze" zdravou zeleninou, která posílí naši vlastní imunitu natolik, že si dokáže s případnými zdravotními problémy poradit rychleji a lépe. Tím, že začneme konzumovat ječmen a chlorellu, nepřestanou existovat bakterie a viry okolo nás. Ale pokud na nás zaútočí, budeme s nimi bojovat "z kopce". Uzdravení bude snazší a většinu nemocí zvládneme rychleji, bez lékařů a hlavně bez antibiotik.

A jaké by mělo být dávkování v době chřipky? Výhodou je, že dlouhodobí uživatelé jsou většinou natolik intutivní, že si jejich tělo samo řekne. Já si například v době nachlazení míchám 1 nápoj ječmene za druhým (klidně 5 vrchovatých lžiček za den). Velmi mi pomáhá zvláště když mám zvýšenou teplotu. A když mě bolí v krku, uleví mi vždy cucání chlorelly. Při rýmě a bolavých uších zase pomáhají nosní kapky z ječmene. Pozorní čtenáři už vědí také to, že konzumace 1 tabletky chlorelly na kilogram váhy za den má antibiotický účinek. Jen je třeba dostatečně pít, aby nedošlo k zácpě!

A když se náhodou nemoc vyšší dávkou zeleného zvládnout nepodaří, je dobré se cca po týdnu vrátit zpět na preventivní dávkování chlorelly. Důvodem je, že pokud je výrazně překračována denní dávka železa, může naopak bakterie podpořit a nemoc zbytečně protahovat. (Vyšší množství ječmene dlouhodoběji nijak nevadí). V tomto případě není žádná ostuda ani prohra zajít k lékaři a nemoc přeléčit. Díky zeleným potravinám pak bude rychlejší rekonvalescence.

A má to ještě 1 háček. Opřít se o ječmen a chlorellu ve vyšším dávkování se mohou jen lidé, kteří jsou na ně delší dobu zvyklí. Kdo se zelenými potravinami začíná, měl by raději dávky navyšovat postupně, aby se vyhnul možným nekomfortním projevům detoxikace.

Proto doporučuji nečekat na nachlazení a začít se zelenými potravinami preventivně :-)

Hodně zdraví všem!
Marcela

V případě zájmu o kvalitní a čerstvé produkty si můžete bezplatně zřídit přístup do klientské sekce a objednávkového systému, který Vás k ničemu nezavazuje.


Můžete nás také kontaktovat.
Rádi vyřídíme Vaši objednávku a zodpovíme Vaše dotazy :-)