Zelené potraviny, neplodnost a otěhotnění
Milí přátelé zelených potravin,
zdravím Vás opět po měsíci v krásném období přerodu jara do léta. A protože již máme za sebou několik dní s tropickými teplotami a další nás jistě čekají, pro jistotu na úvod opět připomenu, že zelené potraviny je třeba uchovávat při teplotě max. 30 stupňů Celsia, aby byla zachována jejich živost a maximální účinnost. Zkontrolujte proto, zda Vám na skříňku, ve které máte zelené potraviny uloženy, přímo nesvítí sluníčko. Na druhou stranu se nedoporučuje mít ječmen a chlorellu ani v ledničce. Ideální je zkrátka teplota pokojová.
A nyní už se budu věnovat další oblasti, kde mohou
zelené potraviny prospívat. Dnešním tématem bude:
"Zelené potraviny, neplodnost a
otěhotnění"
Zjistila jsem totiž, že už jsem psala o dětech, miminkách i těhotenství, ale souvislosti mladého ječmene a řasy chlorelly s neplodností jsem dosud nezmínila. Přitom i v této oblasti dokážou výrazně podpořit. Známá jsou dokonce i tzv. "zelená miminka" tj. případy, kdy páry po delší dobu nemohly otěhotnět nebo těhotenství udržet a po zařazení zelených potravin do jídelníčku se zadařilo. Myslíte, že šlo o placebo? A i kdyby - díky za něj :-)
Já jsem ale přesvědčená, že se o placebo nejedná. Připouštím, že i psychická stránka má v tomto případě jistě pozitivní účinek. Když dáte naději lidem, kteří už přestávají doufat, je to pro ně velký dar. Nicméně zelené potraviny v tomto případě pomáhají i fakticky. Ideální je, pokud je do jídelníčku zařadí oba partneři. Příčina neplodnosti totiž může být u kteréhokoliv z partnerů nebo také ve vzájemné kombinaci obou jinak zdravých jedinců.
A jakže tedy zelené potraviny k otěhotnění pomáhají?
V prvé řadě musím zmínit jejich adaptogenní účinek. Díky němu se postupně harmonizuje celý organismus, včetně hladin hormonů - ať už se jedná o hormony pohlavní (ženské i mužské), či například hormony štítné žlázy. S tím souvisí u žen úprava menstruačního cyklu, ale také správná ovulace, která je předpokladem otěhotnění. U mužů pak dochází ke zlepšení kondice i množství spermií.
Pozitivní vliv na otěhotnění mají i další vlastnosti zelených potravin. Jedná se zejména o protizánětlivý a očistný účinek, antioxidační působení a v neposlední řadě také vyživení organismu potřebnými vitamíny a minerály a celkově lepší kondice a imunita.
Pokud tedy nemůžete delší dobu otěhotnět, zelené potraviny vřele doporučuji!
A riziko? Je pouze takové, že pokud nevydržíte jíst zelené potraviny dostatečně dlouho, tak se Vám otěhotnět sice nepodaří, ale jako vedlejší účinek se vám zlepší jiné zdravotní problémy :-)
Na závěr připojuji tradiční zelenou zkušenost. Naváže na výše popsané téma. Další častou příčinou neplodnosti, je totiž tzv. endometriosa, jejíž působením může dojít k "zarůstání" vaječníků.
Jedna moje kamarádka touto nemocí trpěla a pravidelně musela chodit na laparoskopické zákroky. Když ale zařadila zelené potraviny do jídelníčku, zjistila, že už vzniklá ložiska endometriosy sice nezmizí, výrazně se ale omezí a prodlouží tvorba ložisek nových. S tím souvisí snížení bolestivosti menstruace a méně časté zákroky pod narkózou. A to stojí za to.
Nemyslíte?
Mějte se krásně a napísanou opět za měsíc,
Marcela
V případě zájmu o kvalitní a čerstvé produkty si můžete bezplatně zřídit přístup do klientské sekce a objednávkového systému, který Vás k ničemu nezavazuje.
Nebo nás můžete kontaktovat.
Rádi vyřídíme Vaši objednávku a zodpovíme Vaše dotazy :-)